Te negre English Breakfast – Fotografia original de BeCeeNe


Generalment, els tes negres purs o sense barrejar es nomenen per la regió on es cultiven. Diferents regions es coneixen per produir tes amb sabors característics i distintius.

 

Tes negres xinesos

–El Lapsang Souchong. Original de Mount Wuyi, a la provincia de Fujian, aquest te s’asseca en forns de pi, de manera que desprèn un aroma característic.

–El Keemun. Provinent de Qi Men, a la província d’Anhui, és un dels més reconeguts tes xinesos.

–El Ying De Hong. Es conrea a la província de Guangdong.

–El Dian Hong. Es cultiva a la província de Yunnan, un indret força conegut, tant per donar tes maltats negres com tes daurats.

 

Tes negres de l’Índia i de Sri Lanka

–L’Assam. Original del nord de l’Índia, és un te que es caracteritza pel seu equilibri i que destaca pel seu bon cos. És suau al paladar, però el que més destaca d’aquest te és la seva dolçor natural que per a alguns resulta una mica xocant.

–El Nilgiris. De Tamil Nadu, Índia. En créixer envoltat d’arbres d’alçada, com eucaliptus o xiprers, el te de Nilgiris aporta un sabor amb marcat accent a aquestes plantes, a més d’una fragància característica que el transforma en un te únic en la seva espècie.

–El Darjeeling. Aquest te és considerat com el cava dels tes i és el te negre més cobejat. Només certs tes verds i blancs japonesos i alguns xinesos poden fer ombra al prestigi i qualitat del Darjeeling, nom que pren d’una regió que es troba al peu de l’Himàlaia, al nord-est de l’Índia.

–Els Tes de Ceilan. Amb aquest nom (Ceilan és un país insular del sud de l’Índia conegut actualment amb el nom de Sri Lanka), es coneixen els tes que produeix el país, que posa èmfasi en la producció de tes oxidats (negres), la seva principal font de treball i exportació. Per això no resulta estrany que en aquest lloc s’hagin desenvolupat molts dels més populars tes del món, com el Pekoe o el Souchong.

Existeixen altres tes negres, com els de Vietnam, Nepal o Turquia, a la costa tocant al Mar Negre, a part d’infinitats de tes negres aromatitzats amb altres tipus de plantes o fruites que donen com a resultat begudes molt atractives i agradables al paladar. Són els de més renom l’Earl Grey, aromatitzat amb oli de bergamota; l’English Breakfast, un te d’aroma fort, molt apropiat per acompanyar amb llet i sucre: l’Irish Breakfast, una barreja de diversos tes, quasi bé tots del tipus Assam, comercialitzats per marques de renom.