Algues empaquetades – Fotografia original de BeCeeNe


Hem de remuntar-nos a molts segles enrere per conèixer quines van ser les primeres cultures que van incorporar les algues marines a la seva dieta, després de descobrir-les com una font d’aliment apreciable: més de 4.000 anys a la Xina, 1.200 al Japó, 1.000 a Mèxic.

A Europa fa temps que formen part de la gastronomia local, fins i tot a Àustria i Alemanya es barreja un 3% d’aquest producte dissecat amb la farina amb la que fan el pa. El nostre país, fa just una vintena d’anys que va començar a fer-ne cas d’aquesta estranya planta, essent Galícia la capdavantera de la seva explotació comercial, en concret Pontevedra, on a més d’experimentar el cultiu de conegudes algues japoneses també ens ofereix les típiques que es crien de forma natural al Cantàbric i a l’Atlàntic: la saborosa espagueti de mar, la molsa d’Irlanda i la fucus.

Abans d’aquestes dates, ni en el millor dels llibres o a la més famosa enciclopèdia de cuina espanyola o catalana cedia un mínim espai per parlar del producte, a l’inrevés d’ara, que ha sabut integrar-se a la cuina com una opció lligada a la salut i a una nova manera d’entendre l’alimentació.


BOLETS, ALGUES I CARGOLS – Volum 4 de la col·lecció GUST per la CUINA.

Contingut general i receptes