Te amb llet – Fotografia original de BeCeeNe


* Les entrades s’enllacen a mida que es pugen els continguts.

 

Les aigües que bevem. Les begudes comercialitzades. Begudes vegetals. Material que ens cal tenir.

Begudes no alcohòliques. Les llets vegetals. Classes i propietats. La xocolata. El seu recorregut per Europa. La xocolata a la cuina. El cafè. Breu història del cafè. Maneres d’obtenir un bon cafè. Saber triar i tractar el cafè. Preparats de cafè. Preparats de cafè amb begudes alcohòliques. Herbes per a infusions. Pautes a seguir respecte les infusions. Les herbes una a una. El te. Varietats de te verd. Varietats de te negre. Mètodes per a preparar un bon te.

Les receptes de begudes no alcohòliques. Posem nom als preparats. Sucs de fruita. Batuts de fruita i verdura. Sorbets i granissats. Preparats amb xocolata. Preparats amb te. Preparats amb cafè.

Begudes alcohòliques: La cervesa. El vi. Què és el vi?. Les regions vinícoles mundials. Classificació dels vins: segons els processos d’elaboració i control; per la seva tècnica de producció; pel seu color; pel seu envelliment i característiques. Defectes que pot presentar un bon vi. Algunes denominacions d’origen (D.O.). El cava: una beguda particular. El camí del cava a Catalunya. Verema i procés d’elaboració. Les anyades del segle. El cava a la gastronomia. Els licors i els aiguardents. Tipus de licors. Coloració, embotellat i guardat. Els licors més importants. Combinats i còctels. Famílies o categories de licors. Mètodes de preparació dels còctels. El material necessari.

 Les receptes de begudes alcohòliques. Posem nom als preparats. Còctels, daiquiris i vermuts. Begudes reconfortants. Licors.