Amanida de fruita tropical – Fotografia original de BeCeeNe


“Són una benedicció per al gust, un gaudi per a la vista, una temptació per als dits: només els falta enraonar!”. Com a persones addictes a l’acció benefactora de les amanides, heu dubtat alguna vegada de la filosofia que desprèn pensament tan encertat? Ben segur que no! I moltes més floretes que es mereixen les beneïdes, deveu de pensar: que es preparen en un no res, que no cal pas un excés de gana per menjar-les, que mantenen la salut de l’organisme… però anem al gra.

Formades sobretot d’hortalisses crues, les amanides resulten ser un primer plat imprescindible per a aquelles persones que intenten seguir una dieta sana i lliure de grasses. Són plats naturals, lleugers per a l’estómac i estimuladors, fins i tot, de factors que esperonen la imaginació i el bon gust de qui les prepara… i també de qui se les cruspeix. Entren pels ulls, vaja.

Els seus ingredients bàsics són rics en aigua, vitamines, substàncies minerals i altres elements inorgànics; resulten, endemés, poc calòrics, i amb gran poder preventiu i correctiu de la nostra alimentació, sovint sobrecarregada de proteïnes i hidrats de carboni per culpa de les presses i la rutina a les que ens arrossega la vida moderna que ens porta a l’oblit de vells i saludables hàbits alimentaris. No obstant, tot i constituir un plat senzill cal que els seus ingredients hi siguin presents de forma harmoniosa, sense baralles, no excedint, si pot ser, de 4 ó 5, intentant sempre que cap d’ells sobresurti en gust per damunt d’un altre.


LES AMANIDES – Volum 2 de la col·lecció GUST per la CUINA.

Contingut general i receptes