Tots els enllaços han estat revisats al setembre de 2014, espero doncs que no us en falli cap. Si a mida que aneu visitant els enllaços no voleu perdre de vista GUST per la CUINA, obriu-los amb la banda dreta del ratolí.


 

A FUEGO LENTO. Recetas locales y generales, información, consejos, chat y buenos vídeos.

A LA CUINA. Ja ho diu l’autora: receptes per fer feliç el nostre estómac.

AMB COMPTE. Quan creia que ja ho havia descobert tot sobre cuina va i… descobreixo aquest racó amb un munt de receptes no especialment complicades i altres articles sobre aspectes al voltant de la cuina. Els majors contribuïdors són el Roger i la Sílvia.

ART EN CUINA. Una pàgina més que completa ja que no solament presenta els passos a fer per a les receptes sinó que té apartats interessants que manté al dia: celler, formatges, productes en general, establiments i notícies actuals sobre gastronomia.

ATABLE. Blog de Literatura i Gastronomia a càrrec de Inés Butrón. L’autora, a part de bones receptes, presenta articles inspiradíssims al voltant dels aliments i l’alimentació.

BAIXA GASTRONOMIA. Un racó on delectar la ment a través d’escrits, receptes i vivències que tenen a veure amb la gastronomia.

BLOG DE CUINA DE LA DOLORSS. Un lloc totalment dedicat a la cuina, on es nota moltíssim el treball diari de la seva autora que ha concretat el seu projecte en un llibre molt interessant.

COCINA PARA IMPOSTORES. Secretos de cocina que nadie nunca explico antes. Presenta también numerosas recetas en vídeo.

COCINERO ANTES QUE FRAILE. Portal gastronómico de Pepe Iglesias muy completa ya que no sólo aporta recetas de todo, sino que aconseja sobre los buenos vinos, nos da razón de artículos, restaurantes, publicaciones, etc.

COM A CASA. Des d’Isona la Teresa ens mostra tot el que sap fer als fogons, que és molt. Resulta interessant l’apartat dedicat a la Thermomix amb prop d’un centenar de receptes.

CON LOS 5 SENTIDOS. Una cocina que a la hora de arremangarse se vale muy a menudo de ayudantes mecánicos: Fussioncook, Thermomix, Chef-o-matic, etc.

CUINA GENEROSA. Un munt d’elaboracions per a llepar-se els dits.

CUINA PER A CELÍACS. L’Associació Celíacs de Catalunya informa de les pautes a seguir, on comprar els productes i un munt de receptes sense gluten.

CUINANT. Cuina i gastronomia de les Illes Balears.

CUINAR ÉS GENERÓS. Cuina amb històries que es fan llegir. L’autora no parla de l’obligació d’alimentar-se cada dia, parla de cuinar amb majúscules.

CUINETES. Portal comunitari de receptes que agermana a molts autors (tu pots ser un d’ells) al voltant d’una taula.

DE CUINA. Un lloc amable on sembla que cuinar resulta un bon remei per a l’estrès.

DE RE COQUINARIA. Blog sobre cuina romana antiga i altres aspectes del món antic, principalment el seu llegat en l’actualitat. Hi trobareu articles molt curiosos.

DE VINIS. Una crònica sobre els vins i les menges que acompanyen.

DELÍCIES. Un lloc on trobar temptacions culinàries i receptes senzilles, tant familiars com originals de l’autora.

DIRECTO AL PALADAR. Contiene varias secciones y enlaces que te llevan a las mejores páginas de gastronomía instaladas en el espacio virtual, aparte de algunas curiosidades referentes a la cocina.

DOLORS, MARTA i INGE. Tres amigues que han decidit explicar-nos tot el que fan a la cuina i com s’ho passen de divertit menjant-s’ho.

EL BLOG DEL FORNER. Qui millor que l’Albert, de professió forner –actualment jubilat–, per ensenyar-nos a fer pa com el d’abans.

EL PERFUME DE MI COCINA. Olga pot presumir de tenir un receptari digne del millor professional de cuina que il·lustra amb imatges excel·lents. El va crear el 2010 des de la humilitat (no nega pas que aprèn dels altres), una virtut que no fa res més que sumar mèrits a la seva feina.

ENCICLOPEDIA DE GASTRONOMÍA. De la mano de Pepe Iglesias, este periodista y escritor gastronómico no solo nos ilustra con sus recetas sino que nos muestra numerosos artículos de su puño y letra, enlaces referentes a bebidas, restaurantes, publicaciones, etc. Con razón ostenta el premio Álvaro Cunqueiro a la mejor web de Gastronomía del país.

ELS PEIXOS. Aquí hi teniu les millors receptes de peix elaborades per la Dolors, una excel·lent professional.

ETS EL QUE MENGES. Entres al rebost, coneixes aliments alternatius, passes per la cuina, llegeixes bons articles i, de pas, t’assabentes d’on hi ha restaurants per menjar de manera sana, vegetariana, ecològica i macrobiòtica. http://www.etselquemenges.cat/

FRUITS SABOROSOS. La Mireia i la Bet són de l’Alt Camp i es dediquen a l’elaboració de salses, melmelades i altres delícies. Però no s’aturen aquí: igual et fan un arròs amb calçots que et presenten un reguitzell de minipizzes que estan per llepar-se els dits. Tot molt amè i amb molta fotografia.

FRUTOS DEL MAR. El rincón ideal para aprender cómo son los peces y mariscos que pescamos, cocinamos y nos comemos, así como su procedencia y otros detalles.

GASTRONOMIA ALTERNATIVA. Revista digital de gastronomia i enologia molt complerta, amb interessants enllaços sobre el vi i articles que inviten a la reflexió.

GASTRONOMIA Y CIA. Blog completísimo puesto que no solo ofrece recetario, sino que orienta sobre trucos de cocina, informa sobre restaurantes de todo el país, libros de cocina, historia de la gastronomía, eventos, etc.

GUIA MIQUELÍN. No os perdáis esta página por nada del mundo; su autor no escatima tiempo ni buen gusto para hablar sobre aquello que domina.

GUST PER LA CUINA. La web de referència pel que fa a la informació sobre tot el concernent a la cuina i que mai hauria de faltar abans de la presentació de receptes. Conté, així mateix, altres seccions relacionades amb la gastronomia.

HISTORIA DEL CHOCOLATE. Un paseo por el museo de chocolate de la ciudad belga de Brujas.

LA COCINA DE LECHUZA. Con cerca de 3.500 seguidores, Pilar nos enseña cómo hacer recetas tradicionales y sencillas en cazuela de barro y cuchara de madera para el día a día.

LA COCINA DE MI CASA. Cocina de Eloino Vicente muy casera, con platos para épocas de crisis y con imágenes muy cuidades que te abren el apetito sólo con verlas.

LA COCINA PASO A PASO. Algo parecido al “corte y confección” de los preparados gastronómicos, tan interesante como el resto de los blogs de su autor, Apicius Apicio.

LA CUINA DE SEMPRE. L’Albert Vilas, autor d’aquest web, ha rebut en poc més de 28 mesos, 3.000.000 de visites entre més de 250 blogs catalans. A dades tan esplèndides, i que diuen molt de la vàlua del treball que hi ha al darrere, l’avalen magnífiques imatges informant de tot el procés d’allò que presenta.

LA CUINA D’EN CAMIL. L’autor aposta per la cuina senzilla, sana, i diríem que atrevida, un espai per gaudir de l’art de cuinar.

LA CUINA VALENCIANA. Pàgina ja antiga de Vicent Baldoví dedicada a plats de la cuina valenciana elaborats amb productes d’allà. Val la pena consultar-la.

LA CUINA VERMELLA. Estèticament impactant, aquest web té la capacitat de despertar-te els sentits amb tot el que intercalen en les seves propostes gastronòmiques. Una delícia.

LA TAULA D’EN BERNAT. En Bernat ens descobreix bons racons i, a més, aporta un reguitzell de bons enllaços gastronòmics.

LAS TENTACIONES DE LOS SANTOS. Un rincón culinario para visitar a menudo y recomendar. Abraham, su autor, tira más a cocina tradicional pero sin excessos, lo cual se agradece en estos tiempos de duras pruebas para la gastronomia. Especialmente interesantes me han parecido sus secciones de Postres y Helados y sorbetes.

LLIBRE DE CUINA DE WIQUIPÈDIA. Actualment la col·lecció, de contingut lliure, disposa de 609 pàgines relacionades amb la cuina. Si vols pujar-hi les teves receptes es recomana llegir les instruccions abans.

MA PETITE MYCOOK. Un lugar para entrar y quedarse largo rato, con recetas muy apropiades para quienes tenéis MyCook en la cocina.

MAESTRO PESCADOR. Rincón muy interesante sobre pesca y cocina marinera que incluye contenido sobre Biología marina y un catálogo fotográfico completísimo de pescados.

MERCADO CALABAJÍO. Una página muy trabajada con la cocina de cada día, sin complicaciones, con la que llenamos platos y alegramos estómagos.

MORENISA. Encara que hi ha coses de rebosteria que jo no faria mai entenc que algunes receptes són molt elaborades i fan molt de goig a taula. La resta de presentacions són molt correctes, no en va el web té més de 2200 seguidors.

MUNDOQUESOS. Si sentiu passió pels formatges tal com la sent Martí Vicente, l’autor del blog, aquest és el vostre lloc ideal. Prepareu un llençol perquè a mida que els aneu descobrint us anirà caient la bava.

NO SOLO LA MANZANA... Silvina y Héctor llenan el blog con 213 aportaciones sobre cocina, ingredientes y nutrición en general que vale la pena no dejar de leer. Diabéticos, hipertensos, celíacos, etc., tenéis aquí un rincón reservado para vosotr@s.

NO TOT SÓN POSTRES. Ja ho diu la pròpia autora amb el títol del seu blog: aquí hi cap tot allò que tingui a veure amb la cuina, no només els postres…

OMA RECKNAGEL. Una página uruguaya dedicada en exclusiva a las delikatessen caseras. De su apartado de recetas recomendamos tres en especial: Carnes alternativas, Saboreando flores y Recetas alemanas porque es casi seguro que en ningún otro rincón encontraréis tanto surtido.

PAN Y OTRAS VIANDAS. Web muy interesante sobre masas de harina, técnicas y recetas.

PASTISSERIA DE BARCELONA. Presenta les notícies del Gremi i l’Escola de Pastisseria i ens proposa una visita virtual pel Museu de la Xocolata.

PASTISSETS. Gaudireu d’aquesta pàgina si us agrada el dolç, vaja que si gaudireu! També està es castellà.

PETIT BOULANGERIE. D’entrada no és un web més. Aquí hi aprendreu, encara que no vulgueu, a fer tota mena de preparats basats amb farines.

PUSORORENITO. El madrileño Jorge Iglesias pretende acercarse a todas las personas que, como él, tengan en común la afición por la gastronomía y/o el interés por ella.

QUESOS DEL MUNDO. Si sentiu passió pels formatges el blog de Martí Vicente és el vostre lloc ideal. Prepareu un llençol perquè a mida que els aneu descobrint us anirà caient la bava.

RECEPTES CAT. Totes les cuines que han passat per TV3 i on hi podeu penjar les vostres pròpies receptes.

RECEPTES SENSE GLUTEN. L’Associació Celíacs de Catalunya reuneix en aquest racó tot allò que por interessar-los: qui són, informació sobre la malaltia, la dieta que cal seguir il·lustrat amb receptes, etc. Conté Informació sobre restaurants, hotels i establiments, on menjar i comprar aliments sense gluten.

RECETAS AFRICANAS. Presentadas las recetas por países y a su vez por regiones, se han elegido aquellas cuyos ingredientes  pueden encontrarse en los mercados o en tiendas especializadas en productos africanos.

RECETAS DE COCINA. Recetas de cocina moderna y tradicional. Aporta a diario un menú diferente que puedes recibir por correo si te registras.

RECETAS DE MAMÁ. Y es que las mamás… ¿hay alguna cosa que no sepamos hacer?.

RECETAS GRATIS. Con más de 78.000 seguidores se recogen en el blog recetas de muchos paises gracias a la aportación de cocineros y cocineras de todo el mundo.

RECETAS Y COMIDAS. Aporta excelentes fórmules culinarias de todo el mundo, clasificadas por paises.

RECETAS. Platos que van desde las sopas hasta los postres, con muchos e interesantes monográficos y más información adicional.

SABORES DE VIENA. Buen trabajo el de esta mujer alicantina que ha creado el espacio para compartir y disfrutar con nosotros un buen número de recetas, tanto en dulce como en salado. http://saboresdeviena.blogspot.com.es/p/otras-cosas-2.html

SECCIÓN DE LIBROS ANTIGUOS. Otra pàgina más de Apicius Apicio ante cuyo trabajo de recopilación de viejos ejemplares de cocina de los siglos XVIII, XIX y principios del XX debemos sacarnos el sombrero. Gracias Apicius por el esfuerzo.

SIN MIS 4. Una noia intolerant (no al·lèrgica) al gluten, als lactis, a la soja, als ou, al llevat… què per viure com la resta dels mortals fa servir la imaginació a l’hora de cuinar. Te molts enllaços de webs per a celíacs.

TODOS COCINAMOS SIN GLUTEN. Recopilatorios de recetas sin gluten para que todos los celíacos puedan encontrar ideas para cocinar recetas sin problemas para su salud.

TOMBA TRUITES. Magnífica pàgina de cuina, molt acurada en la seva presentació que farà les delícies dels amants de la rebosteria en particular tot i que presenta altres seccions, igualment interessants.

TOT ES ART. Cuina elaborada per una persona que gaudeix de la vida cuinant.

UTÒPIC BLOG. Un utòpic blog com el bateja el propi autor, Pep Palau. A part de receptes, que cal tenir en compte, ens ofereix articles culinaris molt i molt interessants. Un racó molt cuidat.