Taula dels principals peixos comestibles – Elaborada per BeCeeNe (doneu un click aquí per veure-la sencera)


 

A efectes pràctics presentem una taula amb la procedència de l’hàbitat del peix (segons sigui de mar, de riu i/o de piscifactoria) i els nivells de grassa que solen contenir. Incloem, d’acord amb la seva grandària (aquí ens referim només a nivell familiar), si ens resulta més convenient comprar-lo per unitats o trossejat (rodanxes o filets), la seva millor època per comprar-lo, les possibilitats de presentació al mercat i les millors tècniques de cocció.

*Les dades que donem aquí són sempre referides al peix fresc.

*Els noms dels peixos que figuren entre parèntesis corresponen al comú del castellà (segons la zona se’ls pot conèixer amb altres noms).

*Alguns peixos, abans de cuinar, els hem de pelar o treure’ls-hi les escames (segons la grandària del peix), feina que normalment fa el peixater/ra).

*Quan parlem de tècniques nombrem les més idònies al nostre entorn culinari i no tenim en compte els costums gastronòmiques d’altres països. Tampoc citem certes varietats de preparació que tenen la majoria dels peixos, com poden ser les sopes, d’ingredient per a les amanides (també en conserva), arrossos, pastissos de peix, etc., que trobareu a les seccions pertinents.