Suc de kiwi, papaia i poma – Fotografia original de BeCeeNe


Nota. L’afegitó de gel en les següents receptes de fruita dependrà del temps en que ens els prenguem tot i que pensem, sobretot, en els mesos d’estiu. La resta de l’any és convenient prendre-se’ls a temperatura ambient que és quan millor conserven les propietats vitamíniques.

 

SUC TROPICAL

[Ingredients per a 4 persones: 2 taronges, 2 tallades de meló, 4 rodanxes de pinya, 1 kiwi, gel picat.]

  • Batrem el meló i el kiwi i li afegirem el suc resultant de liquar les taronges i la pinya. Ho passarem a una gerra amb el gel picat.

 

SUC VITAMINA C

[Ingredients per a 2 persones: 3 kiwis, 1 poma, 1 taronja, gel, 1 branca de menta.]

  • Batrem els kiwis i la poma i una vegada dipositades en el vas li afegirem el liquat de suc de taronja, el gel trossejat i la branca de menta.

 

SUC DE MELÓ

[Ingredients per a 4 persones: 8 tallades de meló (1¼ kg. aproximadament, 1 llimona, gel picat, 1 branca de menta.]

  • Una vegada pelades les fruites i netes de llavors, les liquarem. Passarem el suc a una gerra i li afegirem uns glaçons de gel i la branca de menta ben neta.
  • Si el meló no resultés ser gaire dolç, podem afegir al liquat uns quants grans de raïm blanc.

 

SUC DE SÍNDRIA

[Ingredients per a 4 persones: 1 Kg. de síndria, vermella i ben madura, 1 llimona, 1 taronja, gel picat, aigua, sucre.]

  • Liquarem les fruites, després de pelar-les i treure’ls-hi les llavors, degudament trossejades.
  • Passarem el suc a una gerra a la que ja hi haurem afegit el gel i ½ vas d’aigua embotellada en la que prèviament hi haurem desfet 2 cullerades rases de sucre.
  • Remenarem y servirem de seguida.

 

SUC DE MADUIXA I PLÀTAN

[Ingredients per a 2 persones: 12 maduixots, 1 plàtan, 1 vas de suc de pinya, gel, sucre.]

  • Després de netejar-les i partir-les, deixarem les maduixes en una barreja d’aigua i vinagre de poma (meitat i meitat) durant 20 minuts. Escorrerem.
  • Les liquarem, junt al plàtan tallat, el suc de pinya i el gel, i després de dipositar-ho al vas, li afegirem, si ho trobeu massa aspre, una mica de sucre.

 

SUC 12 MESOS

[Ingredients per a 2 persones: 2 pomes, 2 taronges, 2 pastanagues.]

  • Introduirem les peces de fruita netes, pelades i trossejades a la liquadora –les pomes les podeu posar amb pell- i una vegada preparat ja el podeu beure.
  • No és un suc que precisi l’afegitó de sucre perquè resulta molt agradable de prendre tal com queda i tampoc necessitem refrescar-lo amb gel, a menys que ens el prenem quan fa molta calor. Ve de gust tot l’any.

 

SUC DE MANGO

[Ingredients per a 2 persones: 1 mango al punt de maduració, 1 taronja, ½ vas d’aigua freda.]

  • Pelarem i trossejarem el mango passant-ho a la batedora junt amb l’aigua i el suc de la taronja espremuda.
  • Ens ho beurem de seguida. Si ens agrada l’àcid podem canviar el suc de la taronja per un suc de llimona.

 

SUC DE TOMÀQUET

[Ingredients per a 2 persones: 1 Kg. de tomàquets madurs ó 2 vasos de suc de tomàquet preparat, unes gotes de salsa Perrins, el suc de 1 llimona, 2 cullerades de suc d’api cru, sal i pebre mòlt.]

  • Escaldarem i pelarem els tomàquets, guardant-ne només la polpa.
  • Exprimiren el suc de la llimona i liquarem 2 tronxos d’api, de la part blanca.
  • Posarem els components a la batedora junt amb les gotes de salsa Perrins, la sal i el pebre. Servirem en vas, o en bol si optem per prendre-ho com a sopa freda o gaspatxo.

 

SUC DOLCENC

[Ingredients per a 2 persones: 1 nap roig bullit, 1 bona tallada de meló, 1 pastanaga.]

  • Batrem tots els ingredients a la batedora –reposats prèviament a la nevera si ho volem beure fresc–, ho colarem i ho servirem en un vas alt.
  • Si ho prenem com a sopa freda no ens caldrà colar-ho i ho servirem en un bol.

 

SUC DE FRUITS DE L’HORTA

[Ingredients per a 2 persones: 2 tomàquets madurs, 1 pastanaga grossa, unes quantes fulles d’espinacs ben tendres, 2 tronxos d’api, de la part més blanca ó 2 cullerades de suc, ½ vas d’aigua freda. Optatiu: nou moscada ratllada.]

  • Liquarem l’api i posarem el suc a la batedora junt amb la resta d’ingredients (el tomàquet sense pell ni llavors, només la polpa), colarem i servirem.
  • Si ho volem prendre com a sopa freda no ens caldrà colar-ho.

 

SUC DE PASTANAGA I POMA

[Ingredients per a 2 persones: ½ kg. de pomes, ½ Kg. de pastanagues, 1 llimona, una mica de gel picat.]

  • Exprimirem la llimona i reservarem. Pelarem les pastanagues i traurem el cor de les pomes (la fruita no cal pelar-la); ho trossejarem i ho posarem en una liquadora.
  • Hi afegirem el suc de la llimona i el gel. Ho servirem de seguida.

 

SUC AROMÀTIC

[Ingredients per a 2 persones: 3 pastanagues, 1 taronja, 1 nap roig no gaire gran, 2 cm. de Branqueta de gingebre fresc.]

  • Liquarem les peces de fruita i verdures (a la taronja li traurem la part blanca de sota la pell i les llavors) junt amb el gingebre pelat i ho servirem de seguida.

 

SUC MAGENTA

[Ingredients per a 2 persones: Agafant com a proporció el volum de 2 pastanagues ja pelades afegir-ne 1 de guaiaba i 1 de magrana.]

  • Una vegada pelades totes les peces ho passarem tot per la liquadora. Ho deixem 10 minuts a la nevera i ja ens ho podem beure.

 

SUC DE FRUITES AMB CANYELLA

[Ingredients per a 10 persones: 4 pomes, 4 taronges, ¼ de Kg. de raïm, 1 kg. de pinya (millor natural), 2 cullerades de sucre, 1 branca de canyella, aigua i gasosa, segons quantitat, gel picat.]

  • Pelarem les taronges i el raïm, els hi traurem les llavors i trossejarem; també trossejarem les pomes (amb pell i sense el cor) i la pinya.
  • Liquarem tota la fruita i la posarem en un envàs gran o sopera a la que hi sumarem una quantitat igual de líquid, meitat aigua i meitat en gasosa.
  • Tot seguit li afegirem el sucre i ho remenarem fins que es desfaci.
  • Finalment, hi tirarem la canyella i el gel, ho remenarem amb una cullera de fusta i ho servirem ben fresquet.