Capuccino a la meva manera – Fotografia original de BeCeeNe


CAFÈ GELAT AMB SUC DE TARONJA

[Ingredients per a 1 persona (les mides són per a un vas d’aigua, tenint en compte els glaçons): 1 dit de suc de taronja, 1 tassa gran de cafè llarg descafeïnat, 1 culleradeta de sucre, 4 glaçons d’aigua mineral.]

  • Prepararem el cafè i el barrejarem amb el sucre.
  • Una vegada fred posarem el cafè en una coctelera junt amb el suc de taronja i 2 glaçons triturats i la sacsejarem amb força.
  • Abocarem la beguda en un vas que haurem tingut una estona a la nevera, junt amb 2 glaçons més.

 

CAFÈ AMB SUC DE MANDARINA

[Ingredients per a 1 persona: 1 tassa de cafè, 1 culleradeta de sucre morè, 1 mandarina sucosa, unes gotes de xarop de vainilla. Optatiu: gel trinxat o una bola de gelat de mandarina.]

  • Batrem amb el cafè acabat de fer, el sucre i el suc de la mandarina (escalfat uns segons al microones) fins que es formi una crema.
  • Ho dipositarem en un vas i li sumarem l’extracte de vainilla.
  • A l’estiu podem variar la recepta amb l’afegitó de gel trinxat o bé gelat.
Notes

–Es pot preparar amb taronja en comptes de mandarina, i amb canyella en comptes de vainilla.

–El xarop de vainilla el trobem en tendes delicatessen en botelles de 250ml.

 

CAFÈ AMB GELAT DE GERDS

[Ingredients per a 1 persona: 1 tassa de cafè llarg, 2 ó 3 cullerades d’escuma de llet sencera, 1 bola de gelat de gerds, 1 fulla de menta.]

  • Prepararem l’escuma de llet a partir de llet freda, li afegirem la fulla de menta i ho deixarem reposar.
  • Prepararem un cafè exprés llarg en un vas i el recobrirem amb l’escuma de llet.
  • Tot seguit deixarem caure la bola de gelat sobre l’escuma i ens ho prendrem de seguida.
Nota

–L’escuma de llet la podem aconseguir de dues maneres: si es té cafetera industrial, Introduint l’escalfador de llet en el recipient de la llet i posant en marxa el vaporitzador; si no se’n té podem aconseguir-la mitjançant una gerreta especial per aquest menester, o bé un petit batedor a piles (podeu trobar-ne en una bona ferreteria o en grans superfícies que tenen parament per a la llar).

 

CAFÉ AL CARAMEL

[Ingredients per a 1 persona: cafè acabat de fer, 1 cullerada de caramel líquid, 1 cullerada de crema de llet.]

  • Posarem el caramel en una tassa o vas on hi afegirem el cafè acabat de fer. Ho remourem.
  • Tot seguit hi afegirem la crema de llet i ens ho prendrem.

 

CAPUCCINO A LA MEVA MANERA

[Ingredients per a 4 persones: 3 cullerades plenes de cafè natural mòlt, ½ l. de llet, sencera o desnatada, 3 culleradetes de sucre morè (va millor que sigui gruixut), la pell de ¾ de llimona, prèviament rentada, ½ culleradeta de canyella en pols.]

  • Esmicolarem la pell de la llimona el més petit possible i la barrejarem amb el sucre i la canyella. Ho repartirem en tants filtres de te com tasses servim.
  • Prepararem el cafè amb la llet, en comptes d’aigua.
  • Servirem el cafè en tasses mitjanes (serveixen les de te) deixant que cadascú introdueixi el filtre en la seva pròpia beguda durant el temps que cregui convenient.