Ous ferrats amb cansalada i patates fregides – Fotografia original de BeCeeNe


OUS FERRATS A L'ANGLESA

[Ingredients per a 2 persones: 2 ó 4 ous; 4 llonzes primes de cansalada viada; pa, oli i sal.]

Temps: 5m.

  • Fregirem les llonzes de cansalada en oli i les posarem, escorregudes, al plat.
  • En el mateix oli prepararem els ous ferrats que adjuntarem a la cansalada, acompanyant-ho amb pa lleugerament torrat.

 

OUS FERRATS A L'AMERICANA

[Ingredients per a 2 persones: 2 ó 4 ous; 2 patates, 2 llonzes de pernil, 2 tomàquets madurs, orenga; pa, oli, pebre i sal.]

Temps: 20m.

  • En oli calent hi fregirem les patates tallades primes (són més gustoses si no les salem).
  • En una altra paella, amb poc oli, hi passarem les llonzes de pernil que escorrerem i posarem als plats; afegirem una mica més d’oli a la paella per a fer-hi els ous ferrats.
  • Perquè el plat no resulti tan greixós, prepararem els tomàquets al forn, prèviament partits per la meitat, salpebrats i amb una mica d’orenga al damunt.
  • Ho servirem calent junt amb pa normal o lleugerament torrat.

 

OUS FERRATS A LA PORTUGUESA

[Ingredients per a 2 persones: 2 ous; 2 patates, 1 ceba, 1 pebrot verd, 3 tomàquets madurs; farina, oli i sal.]

Temps: 25m.

  • Fregirem les patates, tallades primes, en una paella amb oli calent.
  • Mentrestant salarem i enfarinarem la ceba, tallada a llesques, i el pebrot, tallat en juliana, podent-ho fregir en el mateix oli de les patates.
  • Fregirem la polpa de tomàquet en oli nou, com si féssim una salsa.
  • Finalment dipositarem en plats individuals les patates i les verdures i al costat els ous ferrats que haurem fregit com de costum.
  • Ho servirem tot junt escampant la salsa de tomàquet fregit pel damunt.

 

OUS FERRATS AMB PATATES FREGIDES

[Ingredients per a 2 persones: 2 ous; 2 patates, oli i sal.]

Temps: 15m.

  • Fregirem les patates, tallades en forma de pal, en una paella amb oli calent (a casa cadascú se les sala a taula).
  • En el mateix oli (se’n treu una part si en hi ha massa) hi fregirem els ous tirant una mica de sal pel damunt.
  • Ho menjarem de seguida amb abundant pa del dia, tot i que a l’ou hi podem sucar les mateixes patates.

Nota. En comptes de patates podem fregir moniatos (només a la tardor) donant al plat un toc diferent.