Relish de fruites – Fotografia original de BeCeeNe


* Les entrades s’enllacen a mida que es pugen els continguts.

La cultura dels excedents. Què vol dir conservar i des de quan ho fem. Microorganismes alimentaris. Estris imprescindibles per a l’elaboració de conserves. La conservació casolana dels aliments. Mètodes naturals de conservació (I). Mètodes naturals de conservació (II). Guia per a la dessecació de fruites. Additius alimentaris. Les conserves de fruita i verdures al natural. Com garantir l’esterilització. Com procedir amb les conserves de fruita. Com procedir amb les conserves de verdura. Taula del temps per a l’esterilització de fruites i verdures. Les conserves basades en el sucre. Quadro-resum de concentració d’almívar en graus Brix. Normes generals per a confitures i melmelades. Les conserves basades en la sal. Les conserves basades en la grassa. Les conserves basades en antisèptics. Les semiconserves.

Les receptes. Conserves per dessecació. Conserves en sucre. Conserves en sal. Conserves en oli (I). Conserves en oli (II). Conserves en vinagre. Conserves en aiguardent. Semiconserves.