Pa de pagès de blat – Fotografia original de BeCeeNe


* Les entrades s’enllacen a mida que es pugen els continguts.

 

El pa nostre de cada dia. Els components. Avantatges i inconvenients del consum de cereals. Utensilis necessaris per a fer pa a casa. Panificadora o forn?. El pa: com?, quan?, amb què?. Classificació i identificació de les farines. Identificació de les farines de blat segons la mòlta. Taulers de nominacions de les farines, segons els països. Productes sense gluten aptes per a fer pa. Altres aliments permesos en l’elaboració de pans sense gluten. Notes importants que cal tenir present. L’elaboració del pa. La massa mare i el seu procés d’elaboració. Les varietats del pa: formes, pes i qualitat. Elaboració del pa comú amb massa mare. Elaboració del pa amb llevat comercialitzat. Els pans sense llevat. Algunes consideracions en l’elaboració del pa. Taula d’errors més freqüents.

Les receptes. Pans variats amb llevat. Pans ràpids sense llevat. Pans sense gluten. Delicadeses cuinades torrades i altres preparats. Esmorzars i berenars: pa amb… L’entrepà com a plat únic. Postres de pa. Sopes de pa excel·lents.