Truita de patates del senyor Domenech – Fotografia original de BeCeeNe


* Les entrades s’enllacen a mida que es pugen els continguts.

 

Què són els cereals?. Els arrossos. Tipus d’arròs. Components de l’arròs. Composició química de l’arròs. Fitxa tècnica dels arrossos DO “Delta de l’Ebre”. Normes per a una cocció correcta. Quantitat d’arròs per persona. Com aconseguir excel·lents plats d’arròs. Altres cereals en la nostra alimentació.

Les receptes. Preparacions bàsiques. Barrejos d’arròs. Arrossos guisats caldosos. Arrossos guisats secs. Receptes de tabulé i cuscús. Receptes de blat, bulgur, quinoa i mill.

 

La patata, un tubercle viatger. Propietats alimentàries i composició. Varietats i aptituds de cocció. Patates de colors? Compra i conservació. Alternatives a les patates.

Les receptes. Patates bullides. Patates cuites o rostides al forn. Patates fregides o rosses. Patates guisades.

 

El paper dels llegums dins de l’alimentació humana. Varietats i categories. Dues lleguminoses especials: la soia i la garrofa. Contingut nutritiu i indicacions dietètiques. Compra i conservació. Preparació i cocció. Notes prèvies en l’elaboració de les receptes.

Les receptes. Receptes de mongetes seques. Receptes de cigrons. Receptes de llenties. Receptes de soia.