Amanida de germinats de soja, nap vermell i pinya – Fotografia original de BeCeeNe


Les amanides que us mostrem a continuació us les oferim en forma de llistat, anunciant només els ingredients i la salsa o adob que creiem més adequat (en trobareu unes quantes aquí). La quantitat d’aliment l’haureu de calcular en funció del nombre de persones que tingueu a taula, i la seva preparació és tan senzilla (si seguiu les indicacions teòriques) que aquesta obeeix més a una qüestió de gust a l’hora de distribuir els ingredients a la safata que no pas a una altra cosa.

Tingueu present la sal en els amanits i estudieu la possibilitat d’afegir-hi espècies en el seu lloc. No oblideu el paper de les llavors i les flors en aquest tipus de presentacions.

Amb el temps comprovareu que qualsevol ingredient fresc permet la composició de plats apetitosos, lleugers i molt agraïts que us permetrà canviar sovint la presentació dels vostres plats d’amanida, encara que no els trobeu catalogats aquí.

 

[1] [Ingredients: enciam, tomàquet, ceba, pebrot vermell i olives.] *Salsa recomanada: vinagreta senzilla.

 

[2] [Ingredients: endívies, pastanaga ratllada, raves i tàperes.] *Salsa recomanada: vinagreta, formatge o iogurt.

 

[3] [Ingredients: cogombre, enciam, margallons i créixens.] *Salsa recomanada: vinagreta, oli amb mel, formatge o iogurt.

 

[4] [Ingredients: col llombarda, pastanaga, api, pebrot vermell, tot tallat en juliana, olives.] *Salsa recomanada: vinagreta o maionesa molt suau.

 

[5] [Ingredients: api, poma i raïm (negre o blanc) lliurat de pell i pinyols.] *Salsa recomanada: d’alvocat, formatge o iogurt.

 

[6] [Ingredients: tomàquets de pagès madurs molt forts tallats a rodanxes, sal, alfàbrega i all picat pel damunt, olives negres.] *Adob recomanat: vinagreta amb oli verge d’oliva i vinagre de xerès.

 

[7] [Ingredients: poma, taronja, tronxo d’api, enciam, canonges i nous, tot tallat petit.] *Salsa recomanada: salsa de iogurt o formatge.

 

[8] [Ingredients: cogombre, ceba i magrana.] *Salsa recomanada: vinagreta elaborada amb llimona en comptes de vinagre.

 

[9] [Ingredients: endívies, o espinacs o ruca, nous, panses, pinyons (els fruits secs els deixarem uns minuts amb aigua o vi blanc). Podem afegir-hi orellanes de préssec tallades a trossos.] *Salsa recomanada: salsa vinagreta elaborada amb oli de gira-sol, o salsa de formatge.

 

[10] [Ingredients: escarola, mango i pebrot vermell.] *Salsa recomanada: vinagreta senzilla.