Dibuix del llibre Menu designs (The Pepin Press). Imatge del CD que pertany al mateix llibre, lliure de drets


Les persones que intervenim a diari en els quefers culinaris ens adonem, a l’hora de fer balanç de la nostra tasca, que l’experiència és un llarg camí replet d’accions i sentiments difícilment destriables: concebre, provar, equivocar-se, observar, preguntar, rectificar, progressar…

Si amics. No penseu pas que la saviesa en l’art culinari ens ha estat atorgada per caprici diví, ni per la natural adquisició d’habilitats en el moment de la nostra concepció, ni molt menys com a premi a la nostra constància en mirar com treballen els altres. Han estat anys i anys d’anar del mercat a la cuina, i a l’inrevés, el que ens fa destres i pacients, però no patiu perquè el camí a recórrer no se sembla en res al d’anar de les galeres al patíbul: tot i essent feixuga resulta una tasca agradable, enriquidora i agraïda, no ho dubteu. Això si, si voleu fer-ho bé sortiu de la rutina des del primer dia i submergiu-vos en el compliment d’un llarg recorregut que, en termes al·legòrics, podríem dir que es gesta en les possibilitats del moneder, continua en la imaginació i s’acaba -si és que s’acaba- en la satisfacció de veure que la feina és valorada per un mateix i per la gent que ens envolta en termes de salut.


ABANS D’ENTRAR A LA CUINA – Volum 1 de la col·lecció GUST per la CUINA.

Contingut general i receptes